Om oss

Cébé grundades 1892 I Morez in Jura, Frankrike av Jean-Louis Crestin-Billet. Till en början specialiserade sig Cébé på optiska bågar och solglasögon. Märket var en pionjär med att skapa sportglasögon. Redan till en början användes glasögonen på klättringsexpeditioner och i samband med detta skapade man produkter speciellt för att klara de hårda förhållanden som finns på berget.
I slutet av 40-talet blev det allt mer populärt att åka skidor och Cébé gav sig in i vintersport-segmentet med goggles och hjälmar och solglasögon. Mellan 70- och 80-talet blev Cébé världskänt genom sin sponsring av Ingemar Stenmark, femfaldig världsmästare.
Idag jobbar Cébé både med teknisk utveckling och design tillsammans med alla idrottsmän och -kvinnor som letar efter adrenalinfyllda aktiviteter. För alla dem som gillar genuin kompetens och know-how som ärvts genom åren och äkta naturupplevelser!

Cébé Scandinavias huvudkontor är stationerat i Avesta, södra dalarna, i en av de gamla slaggstenslokalerna där stålverket i Avesta bedrev delar av sin verksamhet under 60-talet.

Sedan 1892 har Cébé utvecklat högkvalitativa och tekniska produkter för att passa konsumentens aktiva behov. Produkterna är utvecklade för maximal säkerhet kombinerat med perfekt passform och snygg design.

Både Cébés huvudkontor och lager är beläget i Avesta och härifrån sköts nu även en stor del av produktutvecklingen.